حجتالاسلام والمسلمین محمدهادی مفتح در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در تهران، با تبریک سالروز ولادت پیامبر رحمت حضرت محمدمصطفی(ص) و امام جعفرصادق(ع)، و با گرامیداشت هفته وحدت، به ضرورت حفظ وحدت بین مسلمین جهان اسلام اشاره کرد و اظهار داشت: دشمنان اسلام و در رأس آنها استکبار جهانی به رهبری آمریکا، دشمن مشترک همه مسلمین اعم از سنی و شیعه است. برای آنها کشته شدن شیعیان در حله، و کشتار بی رحمانه سنّیها در فلوجه و موصل فرقی نمیکند. تنها چیزی که برای آنها اهمیت دارد نابودی اصل اسلام، و تفرقه و کشتار بین امتهای مسلمان توسط خود آنان است.
وی با بیان اینکه مکتب پیامبر اکرم(ص) سبب وحدت و تعامل در جهان اسلام است، تصریح کرد: البته کسی مدعی نیست که شیعیان و یا اهل سنت از اعتقادات خود دست بردارند تا بدین وسیله وحدت حاصل شود. قطعاً منظور از وحدت این نیست. آن وحدتی مد نظر ما است که مرحوم آیتالله بروجردی و حضرت امام(ره) مروج آن بودند، و تقریب مذاهب اسلامی را پیشنهاد دادند.
فرزند شهید مفتح با تأکید بر گفتگوهای سازنده بین شیعه و سنّی، عنوان داشت: اگر بناست هر کدام از این مذاهب حقانیّت خود را اثبات کنند، باید توام با احترام متقابل و به دور از هر گونه اهانت باشد تا در محیطی علمی و منطقی نسبت به بیان نظرات اقدام شود.
این استاد دانشگاه با اشاره به نقش شهید مفتح در ایجاد وحدت بین مسلمین جهان اسلام، یادآور شد: یکی از فعالیتهای مهم ایشان در مسجد قبا تهران و در دوران قبل از پیروزی انقلاب بحث وحدت سنّی و شیعه بود. بر این اساس در ایام ماه مبارک رمضان شهید مفتح با دعوت از قرّاء مصری، زمینهای فراهم کرد تا افکار و اندیشههای شیعیان برای مسلمین دیگر کشورها به درستی تبیین شود.
وی افزود: در همه مراسمات ماه مبارک رمضان شیخ محمود بجرمی در اجتماع عظیم مردم در مسجد قبا حضور مییافت و به تلاوت قرآن میپرداخت. البته افرادی با این برنامههای شهید مخالف بودند و عنوان میکردند که با وجود قاریان ایرانی، چرا از قرّاء سنّی مصری دعوت میکنید!
حجت الاسلام والمسلمین مفتح ادامه داد: شهید مفتح در پاسخ عنوان میدارد در روزهایی که در مصر بودم مردم آن کشور ایرانیها و شیعه را أخالیهود و برادر اسرائیل خطاب میکردند و دلیل آن هم روابط نامشروع و صمیمی رژیم طاغوت با سران صهیونیستها بود، و این روابط تصویر نادرستی در اذهان ملتهای مسلمان از شیعه و ایرانیان به وجود آورده بود. از این رو حضور قاریان مصری در ایران میتوانست این ذهنیت نادرست را تصحیح کند.
وی افزود: یکی دیگر از اقدامات وحدت آفرین شهید مفتح دعوت از آقای دکتر عبدالفتاح عبدالمقصود استاد برجسته الأزهر مصر در سال 56 به مسجد قبا تهران بود. و با دعوت از اندیشمندان حوزوی و دانشگاهی جلسات بحث و گفتگوهای مفصلی با این استاد الازهر صورت گرفت. همچنین با علامه طباطبایی و برخی مراجع قم دیدارهایی انجام شد.
حجتالاسلام والمسلمین مفتح بیان داشت: این گونه فعالیتهای وحدت آفرین شهید مفتح سبب شد تا برخی بد دلان به پشتوانه رژیم پهلوی، تبلیغات منفی علیه ایشان به راه بیاندازند. و در جامعه شایعه میکردند که شهید مفتح سنّی مذهب شده است. حتی بعد از انقلاب فردی به حضرت امام(ره) میگوید شما این دو سنّی یعنی دکتر مفتح و دکتر بهشتی را از اطراف خود کنار بگذارید!
این استاد دانشگاه در ادامه با گرامیداشت سالروز شهادت آیتالله دکتر مفتح به مسئله وحدت حوزه و دانشگاه اشاره کرد، و اظهار داشت: بعد از شهادت ایشان نهادهای حوزوی و دانشگاهی آن طور که باید به وحدت بین این دو نهاد توجه نداشتند و همه ساله در 27 آذرماه صرفاً به برگزاری چند همایش و سخنرانی بسنده میشود در حالی که این گونه مراسمها با اینکه لازم است ولی اقدام اصلی و عملی در این راستا نیست.
وی ادامه داد: در سال 64 و همزمان با سالروز شهادت دکتر مفتح رهبر معظم انقلاب با حضور در دانشکده الهیات دانشگاه تهران در بیاناتشان به این نکته اشاره داشتند که چرا بررسی ابعاد وحدت حوزه و دانشگاه فقط در ایام شهادت دکتر مفتح مطرح میشود و بعد از این ایام مباحث و گفتگوها پیرامون این مسئله رها شده و پیگیری نمیشود.
فرزند شهید مفتح افزود: لازم است نهادها و مراکز حوزوی و دانشگاهی در طول سال، با تشکیل کارگروههایی و با حضور اندیشمندان و نخبگان هر دو نهاد، مسائل پیرامون وحدت بین این دو نهاد را با دقت بررسی نموده و راهکارهای اجرائی شدن آن را ارائه دهند.
وی گفت: طبیعی است با گذشت زمان، و پیشرفت علم، و توسعه دیدگاهها و نظریهها، ابعاد این وحدت هم تغییر کرده و مباحث گستردهای را شامل شود. در هر صورت نتایج حاصل از این نشستها، قطعاً در سبک زندگی مردم نیز تأثیرگزار بوده و میتواند منشأ خدمات ارزندهای به جامعه شود.
42/313
نظر شما